ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού,Ελέησόν με τον αμαρτωλόνΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

 

Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης

Συγγραφείς: Μοναχή Πορφυρία

 

Θέμα: Θρησκεία (γενικά)

Εκδότης: Παναγόπουλος Νεκτάριος

Σελίδες: 282

ISBN: 9789609319126

Ημ. Έκδοσης: 01/01/2010

Τιμή: 13,42

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010

 

Στὴν Ἀφρική
Ἀναστασίου Ἀρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Ἀλβανίας

Στὸ βιβλίο αὐτὸ καταγράφονται ἴχνη τῆς ἱεραποστολικῆς πορείας στὴν Ἀφρικὴ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀλβανίας Ἀναστασίου, καθὼς καὶ μελετήματά του γιὰ τὴν ἀφρικανικὴ θρησκευτικότητα, ποὺ καταδεικνύουν μὲ πόσο σεβασμὸ καὶ γνώση προσπάθησε νὰ προσεγγίσει τὴν ἀφρικανικὴ ψυχή, προσφέροντάς της τὸν θησαυρὸ τῆς ὀρθόδοξης ἀλήθειας, τῆς σταυρωμένης ἀγάπης καὶ τῆς ἀναστάσιμης ἐλπίδας τοῦ Χριστοῦ.

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀναστάσιος (Γιαννουλᾶτος), ὁμότιμος Καθηγητὴς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν καὶ Ἐπίτιμο Μέλος τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν, μὲ τὴν ἀποστολικὴ φλόγα ποὺ χαρακτηρίζει τὸ σύνολο τῆς βιοτῆς του, συνδυάζοντας τὰ χαρίσματα τοῦ ἔγκριτου θεολόγου και θρησκειολόγου, τοῦ δημιουργικοῦ ἡγέτη, καὶ κυρίως τοῦ ἀνθρώπου ἀγάπης καὶ αὐτοθυσίας, περπάτησε στὴ σαβάνα καὶ τὶς ζούγκλες τῆς Ἀφρικῆς, καὶ τὸ πέρασμά του «ἔφερε καρπόν πολύν» ποὺ συνεχίζει νὰ πολλαπλασιάζεται καὶ μετὰ τὴ φυσικὴ ἀπουσία του ἀπὸ τοὺς «προσφιλείς του Αφρικανούς».

Ἐκδόσεις: Ἀποστολικὴ Διακονία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Σχῆμα: 15Χ22, σελίδες 479

Τιμή: 20 €

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010

Ο τρελο-Γιάννης (Τόμος Α' & Β')

Η ζωή ενός δια Χριστόν σαλού που έζησε στις μέρες μας και έδειξε πως ακόμη και σήμερα μπορεί κάποιος αν θέλει να φτάσει σε μέτρα αγιότητας.
Διαστάσεις 14χ20.5 εκ., σελ. 136.Λεπτομέρειες:
Είναι αλήθεια πως οι προδημοσιεύσεις αποσπασμάτων από τη ζωή του τρελο-Γιάννη στην Ορθόδοξη εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» και στην ιστοσελιδα www.orthodoxia.gr συνέβαλαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος μεγάλου αριθμού αναγνωστών. Αναζητούσαν όλοι να μάθουν περισσότερα για τη ζωή του αγίου αυτού ανθρώπου. Ρωτούσαν λεπτομέρειες και περαιτέρω στοιχεία.
Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να κυκλοφορήσουμε απο τις εκδόσεις μας (ΑΓΑΘΟΣ ΛΟΓΟΣ) το βιβλίο με τη ζωή του τρελο-Γιάννη.


Τιμή: 10€ Ἕκαστο


Παραγγελίες: http://www.orthodoxia.gr/webshop/=================================================================

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
Τα αλεξικέραυνα του θανάτου
Σύγχρονοι άγιοι και όσιοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία

Ανάπτυξη εισήγησης σε ημερίδα του Ομίλου Ουνέσκο Ρεθύμνου, Αύγουστος 2004.

 

========================================================================================== 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 

 

Παρατηρώντας τη Σκοπιά των "Μαρτύρων του Ιεχωβά

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ONLINE

 

Αναλύσεις στο δόγμα, την ιστορία και την ψυχολογία των "Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Του Νικόλαου Μαυρομάγουλου

πρώην "Μάρτυρα του Ιεχωβά" και συνεργάτη της ΟΟΔΕ

Σελίδες 274. Έκδοση Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μαχαιρά.

Κύπρος 2007. Επτάλοφος ΑΒΕΕ.

Τιμή: 7 Ευρώ

 

 

========================================================================================== 

 

 

 

Μόνος κι όμως όχι μόνος

Heinz Nu?baumer

 

Αρωμα Αγίου Όρους στον κόσμο μας από τις εμπειρίες ενός προσκυνητή

 

Ασφαλώς και έχουν γραφεί πολλά, πάρα πολλά. Χρόνια τώρα, για το Άγιο Όρος κι όμως το βιβλίο του Heinz Nu?baumer έχει επιβληθεί για την πρωτοτυπία του.

Μας οδηγεί στόν Άθωνα καί μας μυεί ύστερα επανειλημμένα ταξείδια του συγγραφέα στα εκεί μοναστήρια, σε «άλλον κόσμο» περισσότερο φωτεινό από ότι φανταζόμαστε, περισσότερο αληθινό από ότι νομίζουμε. Ένα κόσμο από τον οποίο θα αντλήσει ο αναγνώστης πλήθος διδαγμάτων και πολλή σοφία, όχι επιφανειακή αλλά του βάθους.

Πρόκειται για ένα τομίδιο ιδιαίτερα επιμελημένο, με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, σε μετάφραση του κειμένου από τον κ. Δ. Μαντζούρη.

Την έκδοση έχει πραγματώσει η ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε. Αρδηττού 12 -16 Αθήνα 116 36, τηλ. 210 92 17 513, η οποία επιμελείται και την κεντρική της διάθεση.

 

 ========================================================================

  

 

 ΙΟΥΛΙΟΣ 2007

«Η ΖΥΜΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ»,
Ομιλίες σε Ευαγγελικές περικοπές και εορτές.
Επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέδωσε και κυκλοφορεί το υπό τον τίτλο: “Η ζύμη του Ευαγγελίου” βιβλίο του Γενικού Διευθυντού Της Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.
Ο Θεοφιλέστατος συγγραφέας στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρει:
«Η "ζύμη του Ευαγγελίου" εκφράζει ταπεινές σκέψεις για τις Ευαγγελικές περικοπές των Κυριακών του λειτουργικού έτους και ολίγων εορτών, χωρίς καμιά αξίωση πρωτοτυπίας ή "εν πειθοίς ανθρωπίνης σοφίας λόγοις" (Α' Κορ. 2,4), αλλ' ως μια υπόμνηση όσων εσείς καλά γνωρίζετε και με τη Χάρη του Θεού βιώνετε και πιστεύετε, και το σπουδαιότερο, μαρτυρείτε στον σύγχρονο κόσμο, όχι σαν μία εκκλησιαστική είδηση, αλλά ως μία εξομολόγηση της προσωπικής σας σχέσεως με τον Θεό.
Όλοι μας, ως διάκονοι του μυστηρίου της Θείας Οικονομίας, μελετάμε τον λόγο του Θεού και κηρύσσουμε το Ευαγγέλιο προς τον κόσμο με τον λόγο, τον βίο και την πολιτεία μας, όταν λέμε κάθε φορά απλά, καθαρά και απερίφραστα: "τάδε λέγει Κύριος".
Παρακαλώ να θεωρήσετε τα γραφόμενα ως κατάθεση "λογισμών" προς αδελφούς. Αυτό είναι άλλωστε το μεγάλο δώρο μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Αυτό σημαίνει ελευθερία, ελευθερία που εγγυάται την ακεραιότητα του προσώπου σου, τη δυνατότητα να βλέπεις εσωτερικά, ορθόδοξα, ήσυχα και ταπεινά τα πράγματα».

Σχήμα 14Χ21, σελίδες 297.
Tιμή: 10 €.

 

 ================================================================================================

«Οι ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ – ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ – ΠΛΑΤΩΝ»
[Συμεών του Μεταφραστού].
Εισαγωγή – Μετάφραση – Σχόλια Γεωργίου Παπαδημητρόπουλου Θεολόγου,
Φιλολόγου – Λυκειάρχου.

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Σειρά των Αγιολογικών εκδόσεων, εξέδωσε και κυκλοφορεί - από το Αγιολόγιο του Αγίου Συμεών του Μεταφραστού - το Βίο και το Μαρτύριο των Μεγαλομαρτύρων Αρτεμίου, Παντελεήμονος και Πλάτωνος με εισαγωγή, μετάφραση και σχόλια του Θεολόγου – Φιλολόγου Λυκειάρχου κ. Γεωργίου Παπαδημητρόπουλου.
Στον πρόλογο του βιβλίου ο κ. Παπαδημητρόπουλος σημειώνει:
«Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία των αγίων μαρτύρων Του, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την απόδοση στη νεοελληνική γλώσσα – προς διευκόλυνση των φιλάγιων αναγνωστών – κειμένων Βίων και Μαρτυρίων Αγίων από το Αγιολόγιο του Αγίου Συμεών του Μεταφραστού, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε το μετά χείρας βιβλίο στους φιλομάρτυρες αναγνώστες, από το ως άνω Αγιολόγιο, σε απόδοση στη νεοελληνική γλώσσα τα κείμενα των Μαρτυρίων των Μεγαλομαρτύρων Αρτεμίου, Παντελεήμονος και Πλάτωνος.
Της αποδόσεως των κειμένων στη νεοελληνική γλώσσα προτάσσουμε μια σύντομη εισαγωγή περί των διωγμών και του βίου του συγγραφέα· σε παράρτημα δε του βιβλίου παραθέτουμε τις ασματικές ακολουθίες των τριών αυτών Μεγαλομαρτύρων. Το βιβλίο συμπληρώνεται και με κάποια πραγματολογικά στοιχεία και σχόλια».
Στο Παράρτημα του βιβλίου παρατίθενται οι Ασματικές Ακολουθίες των Μεγαλομαρτύρων και ο Παρακλητικός Κανών του Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος.

Σχήμα 14Χ21, σελίδες 211.
Tιμή: 10 €.